Известие

Collapse
No announcement yet.

Disco Volante......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от blacksnoopy Покажи съобщение
    Това все пак не е концепция от Alfa Romeo S.p.A, а от Touring Superleggera

Още едно видео: http://youtu.be/tgnvjkNDorY
    И това което постна колегата от vbox7, само че от източника: http://youtu.be/O_570fq6i7M
    Чак след като проетох статията в новият Ауто Билд (АБ) разбрах какво иска да каже колегата и си отговорих защо по колата няма амблемата на алфа ромео
    Нехайството на Фиат граничи с безумие .... дори не са знаели а и после като са разбрали че Touring Superleggera разработва концепта не са му обърнали внимание( Маркионеее)
    Лично на мен колата много ми харесва ... но това е въпрос на вкус!
    Избери Твоят ... SOUND
    https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

Първоначално публикувано от HACCP Покажи съобщение
      ...

Carrozzeria Touring е италианска компания, базирана в Милано, която произвежда каросерии. В миналото са работили с Алфа, Фиат, Мазерати, Ферари, Ланчия, но с течение на времето нещата се влошават. Имат силна конкуренция от Pininfarina и Italdesign Giugiaro, а и вече производствения процес на каросериите се пренася при самите автомобилни компании.
      През 1966 фалират, а през 2006 частен инвеститор възражда компанията. След новият старт правят
      • 2008 Maserati A8GCS Berlinetta (prototype based on the Maserati Coupé Gransport)
      • 2008 Maserati Bellagio Fastback (based on the Maserati Quattroporte)
      • 2010 Bentley Continental Flying Star
      • 2011 Gumpert Tornante (prototype based on the Gumpert Apollo)

а сега и Disco Volante.

Ето и пълен списък с работата им:
      • 1930s Alfa Romeo 8C
      • 1940s BMW 328
      • 1940s Alfa Romeo 2500
      • 1950s Alfa Romeo SS (Super Sprint) 1900
      • 1950s Pegaso Z-102
      • 1950s Bristol 401
      • 1959-1962 Lancia Flaminia GT, GTL and GTC
      • 1956 Aston Martin DB2/4 Mark II Spider (3 produced)
      • 1957-1962 Maserati 3500 GT
      • 1959-1960 Maserati 5000 Scià di Persia
      • 1960s Alfa Romeo 2000 convertible
      • 1960s Fiat spider
      • 1959-1962 Aston Martin DB4 (built under license by Aston Martin)
      • 1963-1966 Lamborghini 350 GT/GTV, 400 GT
      • 1940 Auto Avio Costruzioni 815
      • 1948 Ferrari 166 Inter Coupe
      • 1951 Ferrari 195 Inter Coupe
      • 1951 Ferrari 212 Inter Coupe
      • 1952 Ferrari 340 MM Spider
      • 1953 Hudson Italia
      • 1963-1964 Sunbeam Venezia
      • 1966-1976 Jensen Interceptor

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Carrozzeria_Touring
      156 SW '02

Comment

Comment

http://vbox7.com/play:e0201f75a4
          Много емоционално представяне от Кларксън, направо ме разчуства
          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
            http://vbox7.com/play:e0201f75a4
            Много емоционално представяне от Кларксън, направо ме разчуства
            Определено им е прочувствено представянето на "летящата чиния"! Колата е уникална, наистина!
            Забелязахте ли как мигача на калника е на 155 междинките и като на Фиат Купе.
            Last edited by Furious 155; d.m.y г., 09:24.

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ми те и фаровете са от 599 Фиорано......
              2011 Giulietta MA-ex
              1995 155 1.8 TS 8V
              2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Одеве гледах епизода на топ гиър ... колата е просто уникална ...

Comment

Нз дали покрай цялата патардия (а това си е голяма реклама на Алфа Ромео), дали няма да увеличат бройките на 8Ц, или поне да си стиснат ръцете с Фиат и да предоставят шасита и т.н. на Carrozzeria Touring. Така ще си правят пари, а парите дърпат всяка компания напред
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                    Нз дали покрай цялата патардия (а това си е голяма реклама на Алфа Ромео), дали няма да увеличат бройките на 8Ц, или поне да си стиснат ръцете с Фиат и да предоставят шасита и т.н. на Carrozzeria Touring. Така ще си правят пари, а парите дърпат всяка компания напред
                    Да, само че 8С не се произвежда от много време вече.... Според мен е кощунство да се убива по едно 8С за тази сапунерка, но както се вижда и тук си има фенове.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                        Да, само че 8С не се произвежда от много време вече.... Според мен е кощунство да се убива по едно 8С за тази сапунерка, но както се вижда и тук си има фенове.
                        "Сапунерката" е брутална. Аз лично я харесвам колкото 8С, ако не и повече. Да имах парите веднага си поръчвах една да си я паркирам пред замъка...
                        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                          "Сапунерката" е брутална. Аз лично я харесвам колкото 8С, ако не и повече. Да имах парите веднага си поръчвах една да си я паркирам пред замъка...
                          В Топ Гиър, дори казаха че поради намалената твърдост на окачването е по-добра за каране всекидневно. За по-красива е въпрос дали искаш да е красива с по-съвременни форми или да усещаш полъх от миналото. Но и в двата случая е невероятна (inlove)
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

За мен Летящата чиния има доста ретро дизайн, което не може да се каже за нейния предшественик. Прилича ми на едни амфибийни коли, които най-меко може да се каже, че не са красиви и бързи. Пускал съм новото Мазерати в друга тема, но пак ще се повторя:

Така трявба да изглежда и една Алфа Ромео. В някое от последните си интервюта Маркионе каза, че новия роудстър, койще се прави с Мазда няма да бъде с емблемата на Алфа, защото ще е сравнително евтин, а Алфа ще се цели в по-високия клас, та предполагам е възможно да се появи и Алфа Ромео, която да има нещо общо с това Алфиери .
                            Last edited by rossenvn; d.m.y г., 11:33.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Много красив автомобил.
                              Определено не е моят, определено харесвам повече 4С, но красотата и дизайнерската линия са налице. А и пряката насоченост към точно един определен тесен кръг е повече от явна - колата трябва да се хареса на колекционери израстнали с мечтата за Disco Volante.

пс: тая джанта как ще седи на 145 3
                              MEM Studio

Comment

Working...
                              X